Het is weer die tijd van het jaar waarin we ons verzamelen rondom feestelijk gedekte tafels, onze harten verwarmen en onze zielen vullen met dankbaarheid. Bij De Stadhouders zijn we dol op deze viering! Welke? Thanksgiving, een viering die ons eraan herinnert om stil te staan bij de kostbare momenten in ons leven en de geliefden met wie we ze delen. Het is een dag gevuld met tradities, warmte en het besef dat liefde en dankbaarheid de ware betekenis van het leven vormen. 

Thanksgiving vindt zijn oorsprong in de vroege geschiedenis van de Verenigde Staten. Het is ontstaan uit de traditie van de Pilgrim Fathers, de Engelse kolonisten die in 1620 aan boord van de Mayflower naar de Nieuwe Wereld reisden. Na een moeilijke eerste winter, waarin ze met tegenslagen te maken hadden, vierden ze een oogstfeest om God te bedanken voor de overvloedige oogst die ze het volgende jaar hadden mogen ervaren. Dit feest werd beschouwd als de eerste Thanksgiving-viering.

Sindsdien heeft Thanksgiving zich ontwikkeld tot een nationale feestdag in de Verenigde Staten, waarbij families en vrienden samenkomen om hun dankbaarheid te uiten. 

Hoewel Thanksgiving in Nederland nog niet de status heeft van feestdagen als kerst en oud & nieuw, vinden er wel steeds meer initiatieven plaats rond Thanksgiving. We adopteren deze bijzondere viering daarom graag in Nederland! Bel je vrienden en familie op en proost op ‘samenzijn’. Maar ook in de stad wordt aandacht besteed aan Thanksgiving. We geven een paar voorbeelden.

Eten met uitzicht over de stad
Verwen jezelf met een heerlijk diner in The Penthouse. Gelegen in het centrum van de stad op de bovenste verdieping van de Haagse Toren. Geniet van een heerlijk diner met uitzicht over de stad en wijde omgeving. Een drankje na afloop doe je in de Sky Bar en als je echt niet naar huis wilt kun je er zelfs blijven slapen.

Feest in The American Bookcenter
Zoals altijd zullen de winkels van The American Bookcenter versiert zijn in een feestelijke Thanksgiving-sfeer en kun je leuke activiteiten verwachten. In ABC Den Haag is er een bake-off en een theeproeverij in samenwerking met Inproc, een onafhankelijke koffie- en theewinkel in Den Haag die al maar liefst 170 jaar bestaat. Ook zijn er Gouden Boekenleggers verstopt!

Thanksgiving in De Stadhouders
Vanuit de stad snel thuis zijn? Kom wonen in De Stadhouders en vier Thanksgiving of de andere feestdagen in Den Haag. In De Stadhouders komen regelmatig huurwoningen beschikbaar. Kijk voor het actuele aanbod van de huurwoningen op de website en wie weet tot ziens!