Zelfs voor de meest doorgewinterde Hagenezen of Hagenaars heeft Den Haag verborgen parels. Een stukje stad waar je vaak in de buurt bent, maar waarvan de schoonheid je niet direct opvalt. Dat is ontzettend zonde, want Den Haag heeft zoveel meer te bieden. Bijvoorbeeld de Haagse Hofjes in de oude binnenstad. Den Haag is een hofjesstad bij uitstek en dat moet je als inwoner echt een keer gezien hebben!

De Haagse Hofjes liggen vaak goed verscholen, maar wanneer je met een gids de stad in trekt ben je verzekerd van de mooiste uitzichten en de meest idyllische plekjes. Kijk naar Den Haag door een toeristische bril en je zult versteld staan van de schoonheid. De Haagse Hofjes zijn kleine prachtige tuinen omgeven door kleine huisjes. Tegenwoordig heeft de stad nog circa 115 hofjes. De oudste hofjes zijn de liefdadigheidshofjes, waarvan Den Haag er nog tien telt.

Er zijn meerdere gidsen die een tour aanbieden. Om de mooiste plekjes te zien is het aan te raden je door een gids rond te laten leiden.