Zin in een gezellige tijd aan de kust? Scheveningen staat weer op de kaart met een aantal heerlijke evenementen die je absoluut MOET bijwonen! Elke dag van het weekend kun je naar een ander event om het weekend van je leven te hebben. Maak je klaar om je agenda te vullen, want Vlaggetjesdag, Hipfest en Festival Classique staan voor de deur.

Vlaggetjesdag
Hijs de vlaggen, want dit bijzondere evenement komt eraan. Vlaggetjesdag is een eerbetoon aan de Nederlandse visserijtraditie en vindt plaats op 17 juni. Je kunt tijdens deze dag kennismaken met verschillende Scheveningse ambachten. Proef de heerlijkste visgerechten en geniet van verschillende optredens. Een bezoek aan Vlaggetjesdag is niet compleet zonder het proeven van een vers gebakken haring, een ware delicatesse waar Scheveningen bekend om staat! Oh ja, heb je een super sexy snor? Elk jaar wordt er een snorrencompetitie gehouden waarbij deelnemers in verschillende categorieën kunnen strijden om de eerste plaats.

Hipfest
Van 16 juni tot 18 juni barst Hipfest los, een gezellig festival dat de straten van Scheveningen vult met muziek en creatieve energie. Van lokale bands tot opkomende artiesten, er is een breed scala aan muziekstijlen om van te genieten. Laat je helemaal meeslepen door de hippe melodieën en geniet van heerlijke gerechten die je kunt halen bij verschillende horecagelegenheden. En het beste van alles? Het is helemaal gratis! Met verschillende genres aanwezig, kun je je favoriete dansschoenen meenemen en helemaal losgaan.

Festival Classique
Hetzelfde weekend vindt ook Festival Classique plaats. Sinds 2006 is dit een uniek festival waar je absoluut bij moet zijn geweest. Hier beleef je niet alleen prachtige klassieke concerten, maar krijg je een totaalbeleving. De verrijkende klassieke muziek wordt gecombineerd met verschillende kunstvormen zoals dans, theater en film. De intieme concerten vinden plaats op het strand, in historische gebouwen en zelfs op boten. Ben je klaar voor een overheerlijke oester en een symfonie uit het werk van Beethoven?

Klinkt leuk? Als je in De Stadhouders woont, kun je rollend naar deze festivals! Geen gedoe met auto’s, verre reizen of dure Uber-ritten om ergens te komen. Je kunt met een gerust hart een biertje of champagne drinken, terwijl je gewoon met de fiets naar huis kunt. Lees meer over De Stadhouders op deze pagina.