Veelgestelde vragen

FAQ

Stap 1
Controleer eerst of je voldoet aan de gestelde inkomenseis. Deze inkomenseis kun je verderop in deze FAQ terugvinden. Indien jouw inkomen lager is, kunnen we je helaas geen woning toewijzen.

Stap 2
Bekijk het woningaanbod op de website en klik op de woning voor meer details. Klik op de knop “Huur deze woning” om jouw interesse achter te laten.

Stap 3
De appartementen zijn (meestal) nog bewoond. Indien je kan bezichtigen bij een huidige huurder, nemen wij contact met je op om de gevolgstappen te bespreken.

Ben je nu nog niet op zoek naar een woning, maar wel in de toekomst? Maak dan een Woonwens aan op de website. Via de Wenswens ontvang je automatisch een e-mail wanneer er een woning beschikbaar komt die voldoet aan jouw wensen.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.

Wij kijken naar het bruto inkomen. Wij delen jouw jaarinkomen door 42 om te kijken wat jouw (maximale) huurprijs is. Het inkomen van een eventuele partner mogen wij voor 100% meerekenen, indien jullie samen gaan huren.

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Standaard documenten:

 • Kopie van een geldige identiteitskaart of paspoort (voor- & achterzijde) conform richtlijnen van de Rijksoverheid.
 • Uittreksel Basisregistratie Personen met adreshistorie
 • Kopie bankpas, voor de automatische incasso machtiging
 • Verhuurdersverklaring (indien je nu een woning huurt)
 • De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs, de leverdatum, de passeerdatum en de ontbindende voorwaarden staan (indien je nu een koopwoning hebt)
 • Hypotheekhoudersverklaring (indien je nu een koopwoning hebt)

In loondienst?

 • Werkgeversverklaring
 • Kopie 3 recente opeenvolgende salarisstroken
 • 3 recente opeenvolgende bankafschriften waarop bijschrijving van het salaris zichtbaar is.
 • Jaaropgave afgelopen jaar

Zelfstandig ondernemer? (Houd rekening met een verplichte waarborgsom)

 • Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen jaar
 • Recent uittreksel Kamer van Koophandel

Gepensioneerd?:

 • In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar

Voor zelfstandige ondernemers is er een verplichte waarborgsom ter grootte van 2 x de totale maandelijkse huurverplichting (dus incl. het voorschot service en/of verwarmingskosten).

Klik hier om een blanco verhuurders / hypotheek verklaring te downloaden. Dit formulier kun je laten invullen door de verhuurder van jouw huurwoning of door de hypotheekverstrekker van jouw koopwoning.

Op basis van de datum van aanmelding en uiteraard moet je voldoen aan de inkomenseisen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand opzegtermijn.

De servicekosten bedragen € 60,- per maand. De totale maandelijkse betalingsverplichting bestaat dus uit dit bedrag + het kale huurbedrag.

Voor de algemene ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein, schoonmaken entrees en trappen, elektraverbruik (verlichting), liftonderhoud. Deze kosten worden betaald van de servicekosten. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

De woning waar op je reageert is meestal nog bewoond. Indien het mogelijk is om de woning te bezichtigen bij de huidige huurder, nemen we contact met je op. Wanneer we nog geen contact met jou opgenomen hebben, blijft jouw interesse natuurlijk wel geregistreerd. Je blijft reservekandidaat en wij nemen contact met jou op als we je alsnog een woning kunnen toewijzen.

Het verschilt per woning of er een vloer in ligt. In sommige woningen ligt een vloer van de eigenaar. In sommige woningen ligt geen vloer en wordt de woning kaal opgeleverd. Dan kun je zelf een vloer uitkiezen en (laten) plaatsen. Via de huismeester is er wel een vloerlegservice mogelijk!

Alle appartementen zijn opgeleverd met een luxe open keuken, voorzien van Bosch apparatuur. De keuken beschikt over een inductie kookplaat, koelkast, vriezer met 3 laden, combi-magnetron en een vaatwasser.

De appartementen beschikken over een luxe afgewerkte badkamer met dubbele wastafel, toilet, douche met glazen douchewand en sommige appartementen beschikken over een ligbad.

De wasmachine aansluiting bevindt zich in de inpandige berging in de woning.

Nee, hier houden wij helaas geen rekening mee.

Nee, alle huurprijzen op onze website zijn kale huurprijzen. Gas, water en elektra zijn dus niet inbegrepen.