Op 5 mei vieren we in Nederland onze vrijheid en herdenken we de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze bijzondere dag, waarop er eindelijk weer hoop verscheen, is een mooie dag om samen te komen met anderen en te proosten op de vrijheden die we kregen en nog steeds hebben. Zowel in Scheveningen als Den Haag is er van alles te beleven. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die op Bevrijdingsdag 2023 plaatsvinden in deze prachtige steden aan de kust.

Bevrijdingsfestival Scheveningen
Houd je van dansen, gezelligheid en muziek? Ga naar Bevrijdingsfestival Scheveningen op het strand. Hier geniet je van live muziek en optredens. Zing mee met zowel nationale als internationale artiesten. Er zijn ook diverse foodtrucks aanwezig waar je heerlijk kunt eten en drinken. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en er is ook een markt. Een van de hoogtepunten van deze dag is de Vrijheidsmaaltijd, waarbij je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes terwijl je luistert naar inspirerende speeches en muziek. Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur is ook een bijzondere gebeurtenis die je niet wilt missen.

Bevrijdingsfestival Den Haag
In Den Haag vindt op het Malieveld het Bevrijdingsfestival Den Haag plaats. Hier kun je genieten van een vol programma met muziek, dans en theater op verschillende podia. Ook hier treden zowel nationale als internationale artiesten op en er zijn diverse foodtrucks en marktkramen aanwezig. Doe mee aan het gratis Vrijheidsontbijt, dat op verschillende locaties in de stad wordt georganiseerd. Dit is een gezellige manier om in contact te komen met andere bezoekers en de sfeer te proeven. Als je liever een picknick wilt, kun je deelnemen aan de Vrijheidspicknick. Hier geniet je samen met anderen van een gezellige picknick in het park.

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe woning in Den Haag en/of Scheveningen? Kies voor een unieke woning in de Stadhouders! Klik hier voor het aanbod.