Huren in de Stadhouders, Burendag 2023, vier de verbinding

Sociaal contact heeft talloze voordelen voor je gezondheid, zoals het verminderen van stress, het tegengaan van mentale problemen en een algehele verbetering van je levenskwaliteit. Het spreekwoord ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ is hier dan ook van toepassing. En burendag is daarmee dé gelegenheid om die verbinding te vieren en je buren te ontmoeten. Wie weet ontstaan er zelfs prachtige vriendschappen! Gebruik deze tips om Burendag op een bijzondere manier te beleven.

Organiseer gezamenlijke activiteiten en leer elkaar kennen
Een buurt komt pas echt tot bloei wanneer buren samenkomen en plezier maken. Burendag is de perfecte gelegenheid om gezamenlijke activiteiten te organiseren en elkaar beter te leren kennen. Het draait allemaal om het creëren van een gevoel van gemeenschap en het smeden van nieuwe vriendschappen. Ga de uitdaging aan en breng je buren samen voor een onvergetelijke tijd!

Samen sporten
Samen sporten met buren bevordert niet alleen de onderlinge interactie, maar ook de fysieke fitheid. Het biedt een kans om elkaar beter te leren kennen en stimuleert tegelijk gezonde concurrentie en zorgt voor een positieve, ondersteunende omgeving om doelen te bereiken. Samen sporten kan de buurtgeest versterken en levenskwaliteit verbeteren.

Sluit je aan bij de buurtapp
In De Stadhouders staan buren met elkaar in contact met elkaar via de app AREA of PEOPLE. De app is zo ingericht, dat je goed op de hoogte kunt blijven, maar je niet elk gesprek of ontwikkeling hoeft te volgen. Je bepaalt zelf van welke groepen je lid wordt en wanneer je wel of geen notificaties ontvangt. Je kunt chatten, aangeven welke activiteiten je graag onderneemt en waarvoor buren bij jou aan mogen kloppen. Dat is naast handig ook gewoon reuze gezellig!

Meer weten over Burendag? Lees er alles over op burendag.nl.