Vanaf vandaag is het officieel herfst. Tenminste dan begint de astronomische herfst. Toch klopt het wel aardig als je naar buiten kijkt. In korte tijd is het van ‘een drankje doen op het terras’ snel verandert naar ‘op de bank zitten onder een dekentje.’ Maar ook dan hoef je niet alleen maar binnen te zitten, want de herfst biedt genoeg moois! Wat dacht je van een mooie herfstwandeling? Gelukkig heb je genoeg opties in Den Haag. Wij geven je alvast 3 tips!

Park Clingendael
Dit is een echt wandelpark. Op de verharde wegen kun je hier 2 wandelroutes afleggen. Maar wist je dat hier ook de enige Japanse tuin van Nederland ligt? Een prachtige tuin met zeldzame bomen en planten. Die mag je natuurlijk niet missen!

Wandel langs de monumentale bomen in de stad
Er is een speciale route gemaakt door de stad, zodat je deze prachtige bomen kunt bekijken. En die zijn in de herfst natuurlijk op zijn allermooist. Wil je de speciale route ‘Groen met historie’ lopen? Dan kun je hem hier downloaden. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen stadswandeling maken.

Verken jouw eigen buurt
Of loop jouw woning in De Stadhouders uit en verken de stad zonder plan. Stap langs de Verversingskanaal richting de haven en Scheveningen of loop naar het zuiden de stad in. Zorg er in ieder geval voor dat er een lekker koffietentje op je route ligt, want een heerlijke koffie (of warme chocomel) hoort natuurlijk wel bij jouw herfstwandeling door Den Haag!