Op zaterdag 30 maart 2024 gaat de Museumweek van start, een jaarlijks terugkerende campagne waarbij alle musea hun deuren wijd openen voor een week vol boeiende activiteiten.

Tijdens deze bijzondere week, die in het teken staat van het delen van cultureel erfgoed, krijgen Museumkaarthouders de unieke kans om hun kaart uit te lenen aan anderen. Met als doel om samen met 1,5 miljoen andere kaarthouders zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de schatten die onze musea herbergen. Deze gedurfde zet, waarbij bezoekers hun kaart aan vrienden, familie of zelfs buren kunnen uitlenen, markeert een nieuwe fase in de toegankelijkheid van culturele instellingen. Onder de strikte spelregels van de Museumweek, waaronder het tonen van de echte Museumkaart en de toelating van slechts één bezoeker per kaart, belooft dit een opwindende en inclusieve week te worden, waarbij het museum echt van en voor ons allemaal is.

Ben jij benieuwd naar wat er bij jou in de buurt te doen is? We hebben een aantal museumtips voor je op een rijtje gezet:

Museum Panorama Mesdag

Krijg een uniek inkijkje in de leefwereld van kinderen tegen het einde van de 19e eeuw in de tentoonstelling Kinderen van de Haagse School . Van kinderarbeid tot spel, van leven tot overleven. In deze rondleiding staan de volle schijnwerpers gericht op kinderen in de kunstwerken van de schilders van de Haagse School.

Laat je verwonderen tijdens de Mesdag Highlight Tour: een exclusieve rondleiding met verhalen over Hendrik Willem Mesdag, Sientje Mesdag-van Houten en het magische Panorama van Scheveningen. De gids neemt je mee langs de topstukken van de collectie en geeft je zelfs een uniek en exclusief kijkje achter de schermen, waar het geheim van het Panorama wordt ontsluierd.

Mauritshuis Den Haag

De tentoonstelling Roelant Savery’s wonderlijke wereld laat de bezoeker kennismaken met deze ‘alleskunner in de kunst’ aan de hand van ruim 40 schilderijen en tekeningen uit eigen collectie en vele buitenlandse bruiklenen.

Je kunt het Mauritshuis ook digitaal bezoeken. Na een introductie van directeur Martine Gosselink loop je virtueel door de zalen. Hier hoor je de mooiste verhalen achter de meesterwerken. En je kunt er tot op de kwaststreek inzoomen.

Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag bezit de grootse collectie met werken van Piet Mondriaan ter wereld. Ontdek de reis van Mondriaan naar abstractie en zijn connectie met De Stijl. In de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl. Of bewonder een selectie prachtige voorbeelden van glaskunst uit Tsjecho-Slowakije, afkomstig uit de laatste decennia van de 20e eeuw in de tentoonstelling De wondere wereld van de Tsjechisch-Slowaakse glaskunst.

Haags historisch museum

Het Binnenhof is een enorm interessante plek. Veel belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis speelden zich er af. In de tentoonstelling Macht – 800 jaar binnenhof ontdek je alle kanten van de geschiedenis van het Binnenhof. De plek vertelt het verhaal van macht en protest. Leer wat het Binnenhof te maken heeft met emancipatie. En kom te weten hoe er het typisch Nederlandse polderen ontstond.  

Of je nu je eigen Museumkaart wilt uitlenen aan een vriend, familielid of buurman, of juist wilt genieten van een museumbezoek dankzij de vrijgevigheid van een ander, deze week kan extra indrukwekkend worden door een bezoekje aan een museum. Vanuit De Stadhouders ontdek je comfortabel alle musea in de stad.

Ben jij op zoek naar een huurwoningen in Den Haag met met een gunstige ligging? Bekijk dan nu snel het beschikbare aanbod op de website en wie weet verwelkomen we je binnenkort bij De Stadhouders.