Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet! Deze actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en de ervaringen van vrijwilligers te delen. Dit jaar vindt NLdoet plaats op 15 en 16 maart.

NLdoet kan het begin zijn van veel mooie initiatieven. Organisaties maken kennis met nieuwe vrijwilligers, kunnen rekenen op meer lokale belangstelling en vergroten hun impact. Als vrijwilliger kan je op verschillende manieren een verschil maken in jouw regio. Op de website van NLdoet kan je via de knop “activiteit zoeken” initiatieven zoeken in jouw regio. Je kunt zoeken op stad en/of postcode, waardoor er voor iedereen wel iets is. Jong & oud, bedrijven, organisaties of particulieren. Als je je hebt aangemeld loopt het contact via de vrijwilligers en organisaties en niet meer via het Oranje Fonds. Daarnaast staan er verschillende tips als je mee wilt doen als vrijwilliger op de site van het Oranje Fonds, zoals:

Meedoen in Den Haag

Wil jij op 16 maart een verschil maken in Den Haag? We hebben speciaal voor jou een aantal initiatieven op een rijtje gezet. Zit er een initiatief tussen dat jou aanspreekt? Aarzel dan niet en schijf je in!

Stichting Stadstuin Emma’s Hof: 10:00 – 14:00
Emma’s Hof Doet. Seizoenskickoff voor alle vrijwilligers. De tuin en het tuinmeubilair krijgt een jaarlijkse onderhoudsbeurt. De klussen die gedaan moeten worden: vegen, schoonmaken banken, schoonmaken poort, beitsen meubilair, klaarmaken lunch voor vrijwilligers, aanvullen schelpenpaden en/of schors, plaatsen hekwerkje bij planten, gereedmaken compostbak, enz. enz. De klussen worden op de dag zelf verdeeld onder de aanmelders en vrijwilligers.

Stichting Federatie Eekta: 10:30 – 15:00
Groene Verbindingen: NL Doet Tuin Opruim Dag bij Eekta
Stichting Eekta wil een interactieve tuinbeleving creëren voor de bezoekers van ons centrum. Ze nodigen nieuwe vrijwilligers uit om samen met de bewoners verschillende tuinactiviteiten te ondernemen, zoals het opruimen van de tuin en het inrichten van zitgedeeltes.

Stichting Jacobahof: 10:00 – 16:00
Klusdag Jacobahof & Buurttuin Zusterstraat. Op het Jacobahof en de Buurttuin is altijd van alles te doen. Samen met onze vrijwilligers ga je lekker aan de slag in het groenonderhoud, schoonmaken en opknappen van onze mooie boerderij en buurthuis, het opstarten van het moestuinseizoen en bijvoorbeeld de aanleg van een vijver.

Theater Branoul: 9:30 – 16:00
Opknappen foyer Theater Branoul. De foyer van het theater wordt gedurende het seizoen natuurlijk veel gebruikt. Hier en daar is dat goed te zien. Dit willen ze graag aanpakken en daarbij ook de lambrisering die eerder weggehaald is weer in ere herstellen.

Vereniging van I can changers: 10:00 – 13:00
Meehelpen de tuin van I can change klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Samen een ochtend de tuin van I can change klaar maken voor het nieuwe seizoen, tussendoor hebben we een pauze met wat te eten en drinken om elkaar te leren kennen.

Natuurlijk worden er nog veel meer initiatieven georganiseerd. Ga naar www.nldoet.nl om deze te bekijken! Vind jij het leuk om zelf een initiatief te organiseren? Dat kan natuurlijk ook. Tezamen met jouw vriendengroep of community kun jij een verschil maken en een dag in de huid kruipen van een vrijwilliger!

Ben je nog niet woonachtig in De Stadhouders? Bekijk nu snel het beschikbare aanbod op de website en wie weet profiteer jij ook snel van de gunstige ligging.