Bij De Stadhouders draagt elke naam een stukje geschiedenis met zich mee. Gelegen nabij het Stadhoudersplantsoen in Den Haag, bestaat dit project uit drie unieke gebouwen: Frederik Hendrik, Maurits en Casimir. Maar waar komt de naam ‘Stadhouders’ eigenlijk vandaan?

Deze naam is niet zomaar gekozen; het is een eerbetoon aan belangrijke figuren uit het verleden die bekend staan als Stadhouders. Frederik Hendrik, Maurits en Casimir waren allen stadhouders in een tijd waarin hun leiderschap van onschatbare waarde was voor ons land.

Frederik Hendrik, bekend om zijn militaire strategieën en bijdragen aan de Gouden Eeuw, regeerde als Stadhouder van 1625 tot 1647. Maurits, zijn halfbroer, was een briljant legeraanvoerder en Stadhouder van 1585 tot 1625. Casimir, prins van Nassau-Dietz, was Stadhouder van Friesland, Groningen en Drenthe in de late 17e eeuw.

Bij ‘De Stadhouders’ brengen we deze historische namen tot leven door ze te verbinden met moderne, hoogwaardige woningen. Elk gebouw draagt de erfenis van een Stadhouder, en elke bewoner wordt een deel van deze rijke geschiedenis.

Huren in Den Haag
Heb jij interesse in een huurwoning in Den Haag? In De Stadhouders komen regelmatig huurwoningen beschikbaar. Kijk voor het actuele aanbod van de huurwoningen op de website.